Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

φορητή οθόνη

Αυτή η φορητή οθόνη λειτουργεί με μόνο ένα καλώδιο USB!

Χωρίς τροφοδοτικό και χωρίς καλώδιο HDMI, η οθόνη των 17,3 ιντσών, είναι ελαφριά και λεπτή και μπορεί να πάει παντού.



Τι μπορεί να μας προσφέρει μία οθόνη που για τη σύνδεσή της αλλά και την τροφοδοσία της χρειάζεται μόνο ένα καλώδιο USB;
Πάρα πολλά! Και αυτό γιατί πάντα χρειαζόμαστε "περισσότερη" οθόνη αλλά... λιγότερα καλώδια
Οι μικροί φορητοί υπολογιστές χρειάζονται περισσότερες ίντσες, οι μεγαλύτεροι σταθεροί υπολογιστές μπορούν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί με μία ακόμα οθόνη δίπλα στην βασική τους.
Οι γραφίστες, όσοι διαχειρίζονται βίντεο, οι επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν μία παρουσίαση σε πελάτη χωρίς να περιορίζονται στις 11 ή τις 13 ίντσες του παραδοσιακού laptop ή netbook, χρειάζονται «περισσότερη» οθόνη.
Η AOC, γνωστή από τα υποδειγματικά επαγγελματικά μόνιτορ, διάβασε αυτή την τάση και παρουσιάζει μια εντυπωσιακή οθόνη που απευθύνεται σε χρήστες φορητών υπολογιστών netbook και laptop αλλά γιατί όχι και σε κάποιον που θέλει περισσότερο χώρο οθόνης για τον σταθερό υπολογιστή του.
Η νέα  οθόνη των 17.3  ιντσών δημιουργεί ακριβώς αυτόν τον επιπλέον χώρο προβολής αλλά το κάνει πολύ έξυπνα καθώς αφαιρεί από τη συσκευασία της οθόνης, το καλώδιο VGA ή HDMI για την σύνδεσή της αλλά και το βαρύ τροφοδοτικό!
Η οθόνη της AOC δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα καλώδιο USB 3.0 για όλα τα παραπάνω και με βάρος μόλις 1.28 κιλά και διάσταση όσο ένα φύλλο Α4, μπορεί άνετα να μπει στην τσάντα μας και να είναι όλη μέρα μαζί μας.





Αν είμαστε λίγο πιο τεχνολογικά φιγουρατζήδες στις παρουσιάσεις, το σύστημα της οθόνης της AOC επιτρέπει τη σύνδεση μέχρι και 6 μόνιτορ με το USB 3.0  ενώ με την κατανάλωση να είναι μόλις 10W ο φορητός υπολογιστής που θα αναλάβει να δώσει το σήμα, δεν θα υποστεί ιδιαίτερα αρνητική επίδραση στην μπαταρία του.
Αν ήταν και αφής θα ήταν τέλεια.
Μαθαίνουμε πάντως ότι το Νοέμβριο που η σχετική οθόνη θα έρθει στην Ελλάδα, θα κοστίζει λιγότερο από 150€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οπτικό Σύνδρομο Υπολογιστών (CVS)

Διαφυλάξτε τα μάτια σας ενάντια του Οπτικού Συνδρόμου Υπολογιστών (CVS)